[wpseo_breadcrumb]

De Bezette Stad

Exploratieve, informatieve app die over de tweede wereld oorlog in Amsterdam gaat. Focus van het project ligt op storytelling en het op een audiovisuele manier overbrengen van informatie.

Design Challenge

Maak een audiovisueel concept waarmee een verhaal over een locatie in Amsterdam ten tijde van de tweede wereldoorlog tot leven komt. De eindgebruiker moet op een nieuwe en immersieve manier geïnspireerd worden om een verhaal te luisteren tijdens zijn verkenning van de stad (guided tour).

Uiteindelijk werd er gevraagd om een video op te leveren die aan de volgende eisen voldeed:

Mijn rolUX Designer, Voice actor, Graphic Designer, Audio Design
KlantCommunication & Multimedia Design | Hogeschool van Amsterdam
Used toolsAdobe XD, Adobe Audition, Premiere Pro, After Effects, Photoshop, Voice over
TagsUX/UI, Storytelling, Video, Audiovisual, Music, Voice over
PeriodeQ4 2019

Visuals

De visuals zijn gemaakt door mij, Jasper Koenen. Ik had hiervoor de verantwoordelijkheid. Bij dit project heb ik samengewerkt met een audiotechnicus: Frank de Bruin. Voor de visuals heb ik ervoor gekozen om zwart wit/ouderwetse foto’s te combineren met strakke moderne vormen. Bekijk de video hieronder om meer te zien van de visuals.

Audio

De focus bij dit project lag op storytelling. We hebben voor de inspiratie van het te vertellen verhaal een boek over de tweede wereldoorlog in Amsterdam deels gelezen. Daarin lazen wij over de Liro bank. Vervolgens hebben wij hier meer informatie over opgezocht. Vanuit ons onderzoek is er vervolgens een tekst geschreven en een voice-over ingesproken. Daarnaast zijn er zelf gecomponeerde muziek en sound effects onder de track gezet door Frank de Bruin. Ik ben trots op ons resultaat. De audio voegt veel toe aan ons prototype.

Interface

Bij dit project lag de focus niet op interface design. Je kon er geen hoger cijfer door krijgen. Toch heb ik een kleine onboarding & maps navigatie ontworpen. Zie het kopje ‘UI design’ voor de screenshots.

Prototype

User Interface Design

Hieronder enkele afbeeldingen van de onboarding en navigatie binnen het prototype.

Award

Met dit werk zijn we eerste geworden van onze jaarlaag bij de presentaties van onze producten. We kregen de meeste stemmen binnen van zowel de jury als onze mede studenten. Uiteindelijk hebben we het vak afgerond met een 9.

Het was een uitdagend project om aan te werken waarin ik goed mijn creativiteit kwijt kon. Meerdere aspecten die ik interessant vind kwamen samen: storytelling, schrijven, ontwerpen, video, voice-overs, presenteren en muziek

Bedankt voor het lezen van deze case!

Laten we samen iets moois maken!

ANDERE PROJECTEN

Rooming

UX/UI | BRANDING | MARKETING
Q1 2019 – NOW

Platform waarop woningen gehuurd en verhuurd kunnen worden. Airbnb voor woonruimtes. Ik heb het volledige platform dat uit 2013 stamde opnieuw ontworpen; van branding tot user interface design.

OBA boek zoeker

APP | PROTOTYPE | UI
Q2 2018

Mobiele native app concept voor de OBA om boeken te kunnen reserveren en informatie te vinden over de fysieke locaties van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Ik heb met dit project mijn UI skills uitgebreid.

MOBO-box

STARTUP | E-COMMERCE
Q1 2020 – NOW

Eigen bedrijf dat ik gestart ben tijdens de minor ondernemerschap in februari 2020. We dagen jonge kinderen van 6 tot 12 jaar uit om met techniek aan de slag te gaan. Met onze thema boxen en lespakketten maken we techniekonderwijs toegankelijk voor iedereen.