[wpseo_breadcrumb]

OBA boek zoeker app

Mobiele native app concept voor de OBA om boeken te kunnen reserveren en informatie te vinden over de fysieke locaties van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA).

Mijn rolUI Designer
ClientHogeschool van Amsterdam | Openbare Bibliotheek van Amsterdam
Gebruikte ToolsAdobe XD, Photoshop, After Effects, GIF animaties
TagsUX/UI, Visual Interface Design
Datum / PeriodeQ2 2018

Bekijk nu zelf het prototype op Invision

Project overview

De visual interface designer is iemand die verantwoordelijk is voor de layout van de interface tot in elk detail. De visual interface designer ontwerpt de schermen waarmee de gebruiker interacteert. Een optimale visuele gebruikerservaring is het doel.

Waar staat welke informatie in het scherm.

Ook is de visual interface designer verantwoordelijk voor consistentie van de visuele taal, die het handelen van de gebruiker bepaalt. Daarnaast weet de visual interface designer ook een coherente stijlgids te maken.

In het vak visual interface design ben ik op zoek gegaan naar een passende visuele stijl voor een OBA webapp gericht op jongeren tussen de 12 en 14 jaar.

Ik heb geleerd visueel onderzoek te doen, te experimenteren met verschillende stijlen om vervolgens tot een (web)app ontwerp te komen.

Analyse

De eerste stap als ik iets ga ontwerpen is analyseren van bestaande designs en het doornemen van de feiten en data.

Competitive Analysis

De tweede stap is bekijken wat er al bestaat en inspiratie opdoen.

Schetsen

De derde stap is het uitschetsen van wat eerste ideeën. Soms doe ik dit met pen en papier of ik maak een aantal lo-fidelity prototypes in Adobe XD.


Ik ben beschikbaar voor nieuwe opdrachten!

Laten we samen iets moois maken!

ANDERE PROJECTEN

Rooming

UX/UI | BRANDING | MARKETING
Q1 2019 – NOW

Platform waarop woningen gehuurd en verhuurd kunnen worden. Airbnb voor woonruimtes. Ik heb het volledige platform dat uit 2013 stamde opnieuw ontworpen; van branding tot user interface design.

De Bezette Stad

STORYTELLING | AUDIOVISUAL
Q1 2020

Interactieve audiovisuele experience waarbij toeristen door een app de geschiedenis van de gebouwen van Amsterdam ten tijden van de tweede wereldoorlog te weten komen.

MOBO-box

STARTUP | E-COMMERCE
Q1 2020 – NOW

Eigen bedrijf dat ik gestart ben tijdens de minor ondernemerschap in februari 2020. We dagen jonge kinderen van 6 tot 12 jaar uit om met techniek aan de slag te gaan. Met onze thema boxen en lespakketten maken we techniekonderwijs toegankelijk voor iedereen.