Over Koenen Design | Jasper Koenen

Jasper Koenen is een UX en UI designer uit Amsterdam, Nederland. Hij is sinds jongs af aan bezig met de vormgeving en de werking van websites. Naast een passie voor webdesign heeft Jasper een passie voor animaties. Zijn specialiteit omtrend webdesign zijn micro interacties & usability. Jasper kan omschreven worden als perfectionist; details zijn voor hem belangrijk en moeten kloppen voor dat een project live gezet kan worden.

Jasper studeert aan de Hogeschool van Amsterdam: hij doet de studie Communication & Multimedia Design sinds 2017 en verwacht in juni 2021 af te studeren.

In 2019 richtte Jasper “KOENEN DESIGN” op. Een webdesign studio gefocust op het maken van prachtige maar vooral ook bruikbare websites. Daarnaast denkt Jasper mee over branding en positionering van bedrijven.

Jasper Koenen

Wat vind je verder op deze pagina?

Tools

Adobe XD

Met dit programma heb ik de meeste ervaring. Dit is mijn go-to tool voor design werk en hier werk ik dan ook het liefst mee.

Premiere Pro

Met dit programma bewerk ik video’s, commercials en advertenties voor onder andere mijn startup MOBO-box

After Effects

Vanaf mijn 11e ben ik bezig geweest met visual effects & compositing voor mijn actie movies youtube kanaal. Nu gebruik ik AE voor lottie animaties.

Photoshop Lightroom

Met Lightroom zorg ik ervoor dat onze foto’s op @mobobox.nl & de foto’s op mijn instagram pagina er altijd kleurrijk uitzien.

Illustrator

Met illustrator ontwerp ik logo’s en de bestanden die ik nodig heb om te animeren in After Effects. Ik wil graag meer over deze software leren.

Photoshop

Sinds dat ik 13 jaar was ben ik al bezig met het manipuleren en veranderen van foto’s. Ik leerde veel van youtube tutorials.

HTML5

<h1> Dit is HTML5</h1>
<p> HTML is voor mij als een puzzel. Ik vind het heerlijk om semantisch correct HTML te schrijven! </p>

CSS3

Zonder CSS zag mijn portfolio er niet zo strak uit! Je kijkt nu naar een wordpress installatie met een aangepast thema; een deel van de CSS schreef ik dus zelf!

Lottie.js

Met Lottie.js zet ik mijn animaties van After Effects om in JSON data. Deze data kan ik inladen op websites om zo een animatie te besturen en te laten zien hoe ik wil!
Bekijk hier een animatie

WordPress

Ik gebruik wordpress om voor klanten websites te maken. Ik gebruik meestal het thema ‘generatepress’ en pas deze dan met CSS en HTML aan zoals ik de website er uit wil laten zien.

Jasper’s Boekenkast

Hieronder een aantal uitgelichte boeken. Ik vind het interessant om over mijn vakgebied (design/ondernemerschap) te lezen! Ik ben op dit moment ‘The Lean Startup’ aan het lezen. Verder lees ik elke ochtend artikelen via medium.com

Don’t Make Me Think

Steve Krug

Boek over usability en interaction design. Een van de beste boeken over design die ik heb gelezen. Super leerzaam en interessant. Ik heb er meer interesse voor methodologie en design thinking door gekregen.

HTML & CSS: Design and Build Web Sites

Jon Duckett

Boek waarmee ik HTML & CSS heb geleerd aan het begin van mijn studie CMD. Inmiddels denk ik dat een goede basis heb om frontend prototypes te bouwen.

The Lean Startup

Eric Ries

Boek over LEAN ondernemen en de LEAN processen. Ik geloof dat juiste processen bij kunnen dragen aan snelle en doorbrekende innovatie. Dit boek ben ik op dit moment nog aan het lezen!

Vrije tijd & Hobby’s

In mijn vrije tijd voetbal ik graag en ga ik naar de sportschool.

Daarnaast houd ik van gitaar spelen en muziek maken. Ook films, motion design en regisseren zijn mijn passie. Ik heb een verleden met short films maken op youtube.

Mijn favoriete film genres zijn:

  • Cyberpunk
  • Sciencefiction
  • Noir
  • Neo noir
  • Thriller
  • Dystopian

Mijn muzieksmaak? See for yourself